Index Vakbarát Hírportál

Nyolc hónap börtönt kapott egy részegen munkába álló brit pilóta

2018. június 12., kedd 16:58

Nyolc hónap börtönt kapott a British Airways egyik pilótája, miután a megengedett véralkoholszint négyszeresét mutatták ki nála egy Mauritiusra tartó repülőgép felszállása előtt – írja a Mirror.

A férfit január 18-án tartóztatták le, azóta pedig be is ismerte a bűnösségét, ügyvédje ugyanakkor azt hangoztatta, hogy a férfit legfeljebb figyelmetlenséggel lehet vádolni. Állítása szerint védence délelőtt fél 11-kor ivott meg egy kólát vodkával, hogy tudjon aludni, mivel előző este repülőn ült, így nem aludt semmit. 

Mint mondta, a pilóták a munkába érkezés előtti 8 órában nem ihatnak, azonban ebben az esetben ez csak dél után öt perccel kezdődött, ráadásul a férfi harmadpilóta lett volna az úton, azaz csak órákkal a felszállás után lett volna feladata. Mindezek fényében a férfi volt a legjobban meglepődve, mikor kiderült, hogy az engedélyezett szint fölött van – tette hozzá.

Azzal, hogy bűnösnek vallotta magát, gyakorlatilag eldobta a karrierét, azt a munkát, amivel világéletében foglalkozott.

– mondta az ügyvéd az ítélethirdetést követően.

A 49 éves pilótát az incidens után kirúgták a cégtől, a British Airways szóvivője pedig elmondta, amit tett, az teljességgel elfogadhatatlan, nem ezt várják a pilótáiktól.

Rovatok