Index Vakbarát Hírportál

Véget ért a párizsi túszdráma

2018. június 12., kedd 18:13

A rendőrség közlemény szerint egy férfi túszul ejtett kettő vagy három embert Párizs 10. kerületében, a város északkeleti részében, írja az Euronews. A rendőrség úgy tudja, hogy nem terrorcselekményről van szó. Néhány óra leforgása után azonban a rendőrök előállították a túszejtőt, az akcióban senki nem sérült meg.

A helyi média szerint a túszejtőnél kézifegyver és bomba volt. Egy informatikai cég irodájában történt az eset, a férfi azt közölte, hogy van egy levele, amit szeretne eljuttatni az iráni nagykövetnek, hogy aztán ő átadhassa a francia hatóságoknak.

A francia rendőrség kommandósai és tűzoltók is megérkeztek a helyszínre. Az MTI szemlézte a helyi média tudósításait: a BFM hírtelevízió értesülése szerint a férfi délután fél négykor pizzafutárként érkezett a Párizs X. kerületében található Petites-Ecuries utca 45-ös számú házához, ahol benzint öntött egy férfira és arcon ütötte, mielőtt annak sikerült elmenekülnie. Ezután a támadó bement az épület földszintjén található egyik irodába. Egyes értesülések szerint egy kifele menekülő terhes nőt is megütött, bár a Guardian információi ezt nem említik.

A Guardian szerint a francia rendőrség úgy írta le a túszejtőt, mint egy "határozott és erőszakos" embert. A rendőrségnek sikerült kapcsolatot kialakítani a túszejtővel, tárgyaltak vele. A férfi azt állította, hogy van egy tettestársa az épületen kívül.

A rendőrség sokáig nem tudta megerősíteni, hány ember lehet a túszejtővel, illetve az épületben, mert elképzelhető, hogy többen is elbújtak. A túszejtő személyazonosságáról semmit nem közölték a hatóságok. A rendőrség bombakereső robotokkal vizsgálta az utcát. Egy nagy területet lezártak, a Petites-Ecuries utcát pedig kiürítették.

Rovatok