Index Vakbarát Hírportál

Kirúgtak egy orosz tanárt, mert fürdőruhában pózolt Instagramon

2018. június 14., csütörtök 00:09

Egy omszki iskola kirúgta egy tanárnőjét, mert kiderült róla, hogy Instagramon – azóta törölt – bikinis képeket osztott meg magáról, amivel az intézmény szerint "az iskolája és a hivatása rossz hírnevét kelti" – írja a BBC a Siberian Times cikke nyomán.

Az eset óta az internet orosz sarkában sokan a 26 éves Viktoria Popova mellé álltak, már több mint 3 ezren osztottak meg magukról fürdőruhás képeket "a tanárok is emberek" hashtaggel.

Tanárok vagyunk, de emberek is, ezért jogunk van különbözőképpen kinézni az iskolában és a közösségi oldalunkon

írta például egy szintén szolidárisan bikiniben fotózkodó kolléga.

Voltak azért többen olyanok is, akik se Popova eredeti megnyilvánulásával, se a kirúgására adott reakciókkal nem értettek egyet, például az a nő, aki a fenti idézetre is válaszolva arról írt, hogy a tanárok valóban emberek is, de a tanárságukkal nem összeegyeztethető tevékenységüket jobb, ha a privát szférájukban őrzik meg, nem a netre pakolják ki.

Miután a kirúgása nagy nyilvánosságot kapott, az omszki regionális önkormányzat bejelentette, hogy Popova visszakapja az állását, de ha szeretné, másik iskolát is választhat – vagy elmehet főállásban modellkedni, mert egy omszki ügynökség is ajánlatot tett neki.

Bár az eredeti képek Instagramon már nem elérhetők, a Siberian Times cikkében egész sorozatot lehet nézegetni belőlük, egy másik felhasználó pedig az egyiket Instán is megőrizte:

Rovatok