Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés Malmöben: három súlyos sérült

2018. június 18., hétfő 21:39

Az esti órákban lövöldözés történt Malmöben, Svédország harmadik legnagyobb városában. Három súlyos sérültről érkezett jelentés, a tettes elmenekült.

Egyelőre nem sokat tudni a malmöi lövöldözésről. Svédország dél-nyugati nagyvárosa a 300 ezres Malmö alapvetően rendkívül nyugodt város, de az elmúlt időszakban sajnos nem ez az első fegyveres összetűzés.

Az Aftonbladet svéd hírportál szerint egy internet-kávézó mellett történt az eset, egyes szemtanúk szerint amikor a kávézóból több ember kilépett, tűzet nyitottak egy sötét autóból, amelyik aztán azonnal elhajtott. A Svenska Dagbladet svéd portál szerint a rendőrség este 8 után kapott riasztást, az eset  a Malmö központjának közelében lévő Drottninggatan utca szomszédságában történt, ahol kórház és rendőrőrs is működik.

Éppen ezért Stephan Soderholm rendőrségi szóvivő szerint a rendőrség munkatársai szinte azonnal a helyszínre érkeztek. A Guardian brit lap úgy tudja, hogy 15-20 lövés dördült, és állítólag nem terrorista cselekményről van szó.

Az MTI és külföldi hírügynökségek jelentéseiből azt tudni, hogy több mentőautó is a helyszínre érkezett Svédországi harmadik legnagyobb városában, a fegyveres viszont elmenekült. Az első közlések szerint négyen sérültek meg, hárman súlyosan, egy áldozat könnyebben, azóta a rendőrség frissítette az információt és immár öt sérültről tud, de a súlyos sérültek száma három maradt. A legfrissebb beszámolók szerint már legalább tíz rendőrautó van a helyszínen, a levegőben pedig egy helikopter köröz.

Rovatok