Index Vakbarát Hírportál

Vakbélgyulladással műtötték Salah Abdeslamot

2018. június 20., szerda 17:00

A 2015. november 13-i párizsi, 130 ember halálát követelő terrortámadások feltételezett főszervezőjét a francia elit kommandóegység, a GIGN vitte a Párizstól délre lévő Corbeil-Essonnes nevű kórházba, ahol már szerdára virradó éjjel meg is műtötték. A kórháznál felfegyverzett rohamrendőrök vizsgálnak át minden belépő embert és járművet, írja az MTI.

A műtét után, már szerda délután átszállították Abdeslamot egy másik, a párizsi La Salpetriere nevű kórházba, ahol felépüléséig őrizet alatt lesz.

Abdeslam több mint két éve szigorú rendőri felügyelet alatt, elkülönítve raboskodik a Fleury-Mérogis börtönben. A 28 éves férfinak Párizsban is bíróság elé kell állnia a 2015-ös merényletek miatt. Még áprilisban Brüsszelben egy társával együtt húsz év börtönbüntetést kapott emberölési kísérlet miatt.

Abdeslamot 2016 márciusában egy brüsszeli lakás házkutatása alatt találta meg a belga rendőrség, aki akkor elmenekült, de nemsokkal később elfogták, és átadták Franciaországnak. Jelenleg is zajlik a nyomozás az ügyében. A vád szerint Abdeslam a saját nevére bérelt ki lakásokat és autókat a merénylőknek Párizsban, és ő vitte a három robbantót a Stade de France stadionhoz.

Rovatok