Index Vakbarát Hírportál

60 éve eltűnt síelő rokonait keresi Facebookon az olasz rendőrség

2018. június 28., csütörtök 18:43

Egy több mint hatvan éve szerencsétlenül járt, 13 éve megtalált jómódú síelő azonosításához kérik a széles nyilvánosság segítségét a Facebookon az olasz hatóságok -írja az MTI. 

A márkás felszerelése és drága öltözete alapján tehetősnek vélt, harmincas éveiben járó, rövidlátó és 1,65 méter magas férfi holttestét 3100 méteres magasságban találták meg egy gleccseren a Franciaországgal határos észak-olaszországi Valle d'Aosta tartományban 2005 júliusában. A nála lévő tárgyak korából ítélve az 1950-es évek elején halhatott meg.

A megtalálása óta eltelt években az olasz hatóságok minden erőfeszítést megtettek - egyebek közt átnézték a meglévő adatbankokat és a korabeli újságokat - az elhunyt személyazonosságának megállapítására, hogy a holttestet átadhassák a családnak, de minden olaszországi keresés eredménytelen maradt - pedig ingjébe még nevének kezdőbetűi (M.M.) is bele voltak hímezve -, ezért fordultak a széles nyilvánossághoz. 

A halottnál találtak egyebek közt egy 1946 és 1950 között vert ötlírás érmét, Rossignol márkájú drága sífelszerelést - benne luxusnak számító fém síléceket az akkoriban elterjedt bambusz helyett -, egy sífelvonóbérletet, továbbá egy 1950. február 8-án eladott Omega karórát egy olyan sorozatból, amelyet az észak-afrikai francia gyarmatok számára gyártottak. Főleg ez utóbbi alapján francia állampolgárságot feltételeznek a hatóságok.

Rovatok