Index Vakbarát Hírportál

Újabb öt, gyerekrablónak hitt embert lincseltek meg Indiában

2018. július 2., hétfő 16:06

Öt állítólagos gyerekrablót lincselt meg a feldühödött tömeg India nyugati részén. A vasárnap történtek miatt eddig 23 embert vettek őrizetbe és további 40 ellen folyik körözés, írja az MTI a helyi rendőrségre hivatkozva. A lincselésre Mahárástra szövetségi állam egyik elzárt hegyi falujában került sor.

"Az áldozatok a vasárnapi piacra érkeztek Rainpada faluba" - mondta egy helyi rendőrségi tisztségviselő. "Miután leszálltak a buszról, egyikük elkezdett beszélgetni egy ottani kislánnyal, amire felfigyeltek a falusiak" - tette hozzá. "Az összeverődött tömeg ezután megkövezte és agyonverte az öt férfit" - mondta. A hatóságok szerint három rendőr megpróbálta elejét venni a lincselésnek, de a tömeg őket sem kímélte. A halálos áldozatok egy közeli nomád törzsi közösséghez tartoztak.

A lincseléshez nagy valószínűséggel WhatsApp-on, illetve a helyi média egyéb felületein terjesztett pletykák vezettek. Mint ahogy arról már múlt héten beszámoltunk, az elmúlt néhány hónapban már több mint 25 ilyen gyilkosság történt Indiában. A hatóságok hangosbemondóval járják a vidéket, és figyelmeztetnek mindenkit az igaztalan pletykákra, ám eddig nem jártak sok sikerrel.

Rovatok