Index Vakbarát Hírportál

14 napos csecsemőt adott el Teréz anya indiai missziójának tagja

2018. július 5., csütörtök 15:49

A Teréz Anya által alapított Szeretet Misszionáriusai rendház egyik dolgozója egy 14 napos csecsemőt adott el az India keleti részén fekvő Dzshárkhandban, ezért letartóztatták - számolt be a BBC. A rendház két másik női tagját is bevitték a rendőrök kihallgatni. A rendőrséget egy gyerekjóléti szolgálat értesítette arról, hogy valami nincs rendben. 

Mint a rendőrség kiderítette, nem egyedüli eset volt a csecsemő illegális áruba bocsátása ebben a rendházban. Már kinyomozták, kik szülték az eladott csecsemőket, és tovább folytatják a nyomozást. 

A Szeretet Misszionárius egy olyan, több központtal rendelkező szervezet Indiában, amiben egyedülálló terhes nők lakhatnak. Három éve új örökbe adási törvény lépett életbe Indiában, aminek feltételeit a rend nem tudta teljesíteni, ezért azóta nem adhatnak örökbe innen hivatalosan gyereket. 

Sok elkeseredett, gyermektelen indiai pár kényszerül illegális úton gyerekhez jutni az ország szigorú örökbefogadási szabályzata és a hosszas várólisták miatt. 2015 és 2016 között például csak 3011 legális örökbefogadás történt Indiában, a várólistán pedig 12 ezer pár szerepel. 

Az említett eladott csecsemő neme fiú, az anyja március 19-én érkezett a központba. A BBC úgy tudja, egy babáért körülbelül 240 ezer forintnyi összeget kértek az apácák. A rendőrök 600 ezer forint körüli értékű indiai rúpiát foglaltak le a zárda központjában. 

Rovatok