Index Vakbarát Hírportál

Gyilkossági kísérlet vádjával ítélték el a macedón parlamentbe betörő férfiakat

2018. július 5., csütörtök 16:57

Összesen 81 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte első fokon a szkopjei bíróság csütörtökön azt a hét férfit, aki tavaly áprilisban betört a macedón parlamentbe - írja az MTI.

A macedón szolgálati televízió szerint tekintettel arra, hogy súlyos sérüléseket okoztak az egyik parlamenti képviselőnek, gyilkossági kísérlet vádjával ítélték el a férfiakat. A vádlottak egyenként 10 és féltől 13 évig terjedő börtönbüntetést kaptak. A védelem fellebbezést jelentett be.

BREAKING: Barricades broken through journalists attacked by masked men! #Skopje #Macedonia #Coup pic.twitter.com/OEchBBcTlV

— 00101010 (@seirdotmk) 2017. április 27.

A jobboldalt támogató tüntetők azután törtek be a macedón parlamentbe 2017. április 27-én, hogy a szociáldemokraták és az albán kisebbségi pártok új házelnököt választottak meg anélkül, hogy erre felhatalmazást kaptak volna. A tüntetők székekkel dobálták meg a képviselőket, egy kisebb verekedés során legalább nyolc képviselő megsérült, a kisebbségi Albánok Szövetsége nevű párt képviselője, Zijadin Sela pedig súlyosan megsebesült, eszméletlen állapotban szállították kórházba, ahol több hétig ápolták, mert agykárosodást szenvedett és amnéziás volt.

Rovatok