Index Vakbarát Hírportál

Már 40 halottja van a thaiföldi turistahajó-balesetnek

2018. július 6., péntek 16:03

Felborult egy turistákkal teli csónak csütörtökön a thaiföldi Phuket szigeténél az Andamán-tengeren, több tucatnyian meghaltak, rengeteg ember eltűnt.

A CNN beszámolója szerint eddig 40 holttestet emelt ki a vízből a thaiföldi haditengerészet Phuket szigetének közelében, 105 emberrel a fedélzetén. Az áldozatok többsége kínai turista volt, de vannak köztük európai állampolgárok is.

Az MTI idézte Chareonpol Kumrasee thaiföldi ellentengernagyot, aki szerint

kicsi az esélye, hogy újabb túlélőket találnak.

A helyi rendőrség parancsnoka szerint az egyik csónakban többnyire kínai és európai állampolgárok utaztak. Az európai turisták pontos állampolgárságáról eddig nem tettek közzé adatokat. A külügyet csütörtök este megkerestük azzal kapcsolatban, hogy magyarok vannak-e az eltűntek között. Válaszukkal cikkünket frissítjük.

A phuketi hatóságok korábban figyelmeztetést adtak ki, hogy a jövő hét elejéig nagyon rossz időjárási körülményekre lehet számítani heves esőzéssel és széllökésekkel a térségben.

A népszerű turistaparadicsom hatóságai korábban figyelmeztetést adtak ki, hogy a jövő hét elejéig nagyon rossz időjárási körülményekre lehet számítani a térségben, heves esőzéssel és széllökésekkel. A Phoenix nevű hajó a meteorológiai riasztás ellenére merészkedett a monszun évszakban viharos Andamán-tengerre, és egy ötméteres hullám felborította. A hajó fedélzetén 93 kínai turista és 12 thai állampolgár - a legénység és túravezetők - tartózkodott. Negyvenkilenc embert sikerült kimenteni a vízből. A rendőrség nyomozást indított az ügyben. A hatóságok elmondták, hogy a Phoenix papírjaival minden rendben volt, és nem volt túlterhelve a szerencsétlenség pillanatában.

A hajó a parttól 7 kilométerre süllyedt el, a roncs körülbelül 38-40 méterrel a felszín alatt található. Kína bangkoki nagykövetsége közölte, hogy diplomatáit a helyszínre küldte a túlélők megsegítésére. Előző napi hírek szerint egy másik, kisebb hajó is balesetet szenvedett a térségben, annak utasait – 35 turistát, az ötfős legénységet és egy túravezetőt – sikerült biztonságban partra szállítani.

Rovatok