Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a thaiföldi turistahajó-balesetet okozó kapitányok ellen

2018. július 8., vasárnap 17:16

Gondatlanság miatt emeltek vádat Thaiföldön az ellen a két kapitány ellen, akiknek hajói csütörtökön szenvedtek balesetet, aminek következtében 42 kínai turista vesztette életét. A Phoenix és a Serenita hajók kapitányai figyelmen kívül hagyták a meteorológiai riasztást és megközelítették az Adamán-tengert, ahol egy ötméteres hullám felborította a hajújukat. A baleset további részleteiről ebben a cikkünkben lehet olvasni.

A Phoenix kapitánya ellen halált, sérülést és anyagi károkat okozó gondatlanság miatt emeltek vádat, ő azonban tagadja, hogy nem a szabályoknak megfelelően járt el. A Serenita kapitánya ellen fizikális és mentális kárt okozó gondatlanság a vád.

A Phoenix és a Serenita hajók fedélzetén több mint 130 turista utazott, közülük 127 kínai volt. Ez volt az egyik legsúlyosabb idegenforgalmat érintő tragédia Thaiföld életében a 2004-es szökőár óta. A turizmus létfontosságú Thaiföld életében, a kínai turisták pedig különösen fontosak, tavaly az évi 35,8 millió turistából 9,8 millió volt kínai. (MTI)

Rovatok