Index Vakbarát Hírportál

Beszélni tudtak a rendőrök a megmérgezett brit férfival

2018. július 11., szerda 12:18

A brit rendőrök röviden beszélni tudtak a novicsoktól mérgezést szenvedett Charlie Rowley-val, miután kedden visszanyerte öntudatát, írja a Sky News. Azt próbálják kideríteni, hogyan került kapcsolatba ő és a múlt héten a mérgezésbe belehalt élettársa az idegméreggel.

A 45 éves férfi egy 44 éves nővel együtt került kórházba június 30-án, egy ismeretlen anyagtól válságos állapotba kerültek. Azóta megerősítették, hogy a megbetegedésüket ugyanolyan szovjet katonai idegméreg okozta, amilyennel Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynököt és lányát is megmérgezték márciusban Salisburyben. A nő, Dawn Sturgass vasárnapmeghalt a kórházban.

Rowley még mindig súlyos állapotban van, de a következő napokban is többször beszélni fognak még vele a rendőrök. A Scotland Yard hozzátette, hogy folyamatosan egyeztetnek a kórházzal és a férfi kezelőorvosaival.

A rendőrök próbálják összerakni, hogy merre járt a pár Salisburyben és Amesburyben, mielőtt június 30-án rosszul lett.

A rendőrségi terrorelhárítás részéről Neil Basu azt mondta, hogy egyelőre nem tudták teljes bizonyossággal összekapcsolni a brit pár esetét Szkripalékkal. Viszont hozzátette, hogy nem tartja valószínűnek, hogy a két eset ne kapcsolódna egymáshoz.

Szkripalék válságos állapotban kerültek kórházba, de túlélték a mérgezést, és már kiengedték őket. Most ismeretlen helyen a brit kormány védelme alatt állnak.

Rovatok