Index Vakbarát Hírportál

Megölte az apját, miután megtalálta nála a saját gyerekkori pornóképeit

2018. július 13., péntek 17:44

Barbara Combes 51 éves volt már, amikor kezében egy kerti lapáttal az apjához lépett. Néhány éve költözött vissza a lányával együtt az idős férfihoz Manchester külvárosába, aznap is nála kertészkedett, amikor bement a konyhába valamiért. Az asztalon megpillantott egy régi dobozt, benne egy rakás régi fénykép, de nem idilli családi képek: rengeteg megsárgult pornó gyerekekről, köztük az ő saját gyermekkori meztelen képei.

Mintha fekete köd szállt volna rám

mondta később a vallomásában. A felfedezés felidézte benne a több évtizedes erőszakot és abúzust, amit apjától szenvedett el. Az egykori háborús veterán gyakorlatilag szexrabszolgaként tartotta kisgyerekkorától. A kislány kilenc éves volt, amikor először elvitte őt egy „fényképész klubba”, ahol hagynia kellett, hogy a nemi szervét fotózzák vadidegenek. később sem voltak barátai és ismerősei, nem járt sehova, otthon pedig apja várta, aki valószínűleg több százszor is megerőszakolta. Elképzelhető, hogy a nő korán meghalt lányának is ő volt az apja.

Bár a nő nem temethetett el minden rossz emléket, hiszen az apja még az ő negyvenes éveiben is szexuális kapcsolatot folytatott vele, a fényképek hatására ismeretlen erővel tört rá az undor és a gyűlölet. Kiment a kertbe, ahonnan már a lapáttal tért vissza; hátulról fejbe vágta a nappaliban álló 87 éves apját, amikor a férfi megfordult, újra lecsapott, majd a szerszám élével ütött a torkára. Az idős férfi a szemel előtt vérzett el, Barbara Combes pedig ezután kivonszolta a holttestet a hátsókertbe, ráborított valami ponyvát, másnap pedig rendelt egy tonna földet.

Apját ugyanott földelte el a kertben, néhány méterre a ház ablakától, ahol a következő évtizedben is lakott. A rokonoknak azt mondta, apja váratlanul elhunyt, a hatóságoknál pedig nem tett semmilyen bejelentést, felvette az apja után járó szociális juttatásokat.

A 2006-os gyilkosság után 12 évig őrizte a titkát; végül akkor adta fel magát, amikor úgy érezte, le fog bukni. A szociális gondozó bejelentkezett egy családlátogatásra; az előző nap, hogy erre sor került volna, a már hatvanas éveiben járó nő bement a rendőrségre, és mindent bevallott, két nappal később pedig a maradványokat is megtalálták a kertben.

A bíróság  Barbara Combest  most kilenc évre ítélte emberölésért.

Lehet, hogy a több évtizedes abúzus érthetővé teszi, de nem ad felmentést, hogy elvette az életét

– mondta ítélete indoklásában Timothy King bíró.

(Washington Post)

Rovatok