Index Vakbarát Hírportál

Négyemeletes szomszédjára omlott egy épülő ötemeletes ház Indiában

2018. július 18., szerda 07:53

Négyemeletes szomszédjára omlott egy épülő ötemeletes ház egy Újdelhi környékén található városban kedd este. a balesetben legkevesebb négy ember meghalt, sokan a romok alatt rekedtek – írta szerdán az MTI.

Az indiai fővárostól 40 kilométerre keletre, Sarma településen épülő házban legalább 12 munkás tartózkodott a baleset idején, a szomszédban viszont csak a biztonsági őr és néhány ember volt. A helyszínre több mint száz kutató-mentő érkezett mentőkutyákkal, darukkal, kőtörő kalapácsokkal és láncfűrészekkel felszerelve. Egyes helyeken betonvasvágóval metszik el a fémrúdakat, hogy el tudjanak jutni a romok alá szorult emberekhez.

Az épülő ház tulajdonosát és két munkatársát őrizetbe vették, hogy kihallgassák őket. Ugyanis annak ellenére, hogy egyelőre nem tudni pontosan, mi okozta a balesetet, gyanús, hogy súlyos tervezési és kivitelezési hibák történhettek. A kisebb-nagyobb hibák és hiányosságok ugyanis a rohamosan növekvő lakás-kereslet miatt sietve felhúzott lakóparkok és a hatósági korrupció miatt szinte mindennaposnak számítanak.

Rovatok