Index Vakbarát Hírportál

Először szólaltak meg a barlangból kimentett thai gyerekek

2018. július 18., szerda 13:46

Tizennyolc nappal csapdába esésük után, múlt kedden az utolsó négy gyereket és az edzőjüket is kihozták  a mentőcsapatok a thaiföldi barlangból, így az ifjúsági futballcsapat mind a 12 tagja és az edző is megmenekült.

A focistákat azonnal kórházba szállították, ahol egy hetet töltöttek. A gyerekek a csapatuk mezében hagyták el most a kórházat.

A gyerekek a helyi idő szerint este hatkor (magyar idő szerint délután 1-kor) kezdődött sajtótájékoztatón jelentek meg először a nagy nyilvánosság előtt a mentőakció óta.

Magyar idő szerint 13:08-kor megérkeztek a sajtótájékoztató helyszínére, ahol dekázással mutatták meg a világnak, hogy egészségük újra a régi. A sajtótájékoztatón a csapat mellett két orvos, két pszichológus, a tartomány vezetője és három mentőbúvár vesz részt.

Miután a gyerekek egyesével bemutatkoztak, Adul mesélte el, hogyan találták meg őket az angol búvárok. Adul szerint, amikor emberi beszédet hallottak, nem tudták elhinni, hogy tényleg itt vannak értük a búvárok. Azon is meglepődtek, hogy az őket megtaláló búvár nem thaiföldi volt.

A csapatot a vb-döntőről is kérdezték. Ek edző szerint nagyon élvezték a döntőt. A csapat nagy része a franciáknak drukkolt.

Nem volt igaz, hogy nem tudtak úszni

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Először szólaltak meg a barlangból kimentett thai gyerekek

Nem tudták elhinni, hogy tényleg ott vannak értük a búvárok, mondta az egyik gyerek, miután kijöttek a kórházból.

292 · Jul 18, 2018 01:46pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A hírek ellenére a gyerekek mind tudnak úszni, hiszen a fociedzések után úszni szoktak. Az a hír sem volt igaz, hogy az egyik gyerek szülinapját akarták bent megünnepelni. A megtalálásuk előtt az edzésen ettek utoljára, az egyetlen folyadékbevitelük pedig a barlang falán csorgó tiszta víz volt.   

Ek szerint, legalább három métert emelkedett a vízszint a barlangban, mialatt bent voltak.  Az egész csapatot sokkolta a mentőbúvár halála. A csapat legfiatalabb tagja sírva mondott köszönetet a búvárnak az önfeláldozásáért. 

Arra a kérdésre, hogy ki mivel akar foglalkozni, ha nagy lesz, minden gyerekek azt válaszolta, hogy focista szeretne lenni, de többen szeretnének egyetemi diplomát is szerezni. Sőt négyen, köztük az edző, mentőbúvárok szeretnének lenni, hogy ők is életeket menthessenek. Az egyik gyerek amiatt aggódott a legjobban a barlangban, hogy nem tudja megírni a leckéjét.

Sokan nem szóltak a szüleiknek, hogy bemennek a barlangba

Ek szerint senki sem küzdött azért, hogy ő legyen az első, akit kihoznak a barlangból. Az összes gyerek elnézést kért a szüleitől, ugyanis sokan nem mondták el a szüleiknek, hogy bemennek a barlangba.

Az állampolgárság nélküli játékosok és az edző megkapják az állampolgárságot. A sajtótájékoztató végén minden gyerek kapott egy nagy doboznyi ajándékot a miniszterelnöktől. Az ajándékokat a kormányzó adta át.

Rovatok