Index Vakbarát Hírportál

A repülőről vette fel egy utas, ahogy lezuhan a gépük

2018. július 18., szerda 17:22 | aznap frissítve

A múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy lezuhant egy kisebb utasszállító Dél-Afrikában, kedden pedig napvilágot látott egy videó, amit a gépen utazó egyik utas készített a szerencsétlenségről – vette észre a 24.hu.

A bal szárny feletti ablakból készített videón látszik, ahogy az egyik hajtómű kigyullad, a háttérben pedig azt kiabálják, hogy mindenki kösse be magát. A becsapódáskor elmegy a kép, pár pillanattal később pedig mindenkit arra szólítanak fel, hogy hagyják el a gépet.

A gép, ami egyébként sétarepülésre indult az utasaival, és nem sokkal a felszállás után zuhant le, másnap már Hollandiába indult volna, a 64 éves Convair 340-est ugyanis egy ottani repülőgép-múzeumnak adományozta a sétarepüléseket szervező cég.

A balesetben ketten haltak meg, egy fedélzeti mérnök, illetve annak a gyárnak az egyik munkása, amelybe a gép csapódott. Egy másik munkás mindkét lábát elvesztette a szerencsétlenség miatt, a repülő két ausztrál pilótája pedig jelenleg is kómában van, de állapotuk stabil.

Rovatok