Index Vakbarát Hírportál

Egy valósághow-ban is több komolyság van

2018. július 19., csütörtök 13:36

Az egész világban vita zajlik arról, hogy mennyire komoly, mennyire komolyan vehető ember az Egyesült Államok jelenlegi elnöke. Akik védik, gyakran érvelnek azzal, hogy nem véletlenül lett a világ legerősebb országának a vezetője, egy nagyon hosszú, kíméletlen választási procedúra végén sikerült az amerikaiak többségének támogatását megszereznie, szóval valamit biztosan tud. Akik támadják, már a megválasztását sem tartják egy patyolat tiszta folyamatnak, de szerintük az elnöki tevékenysége alapján csak egyre több és egyre nagyobb támadási felületet generál magának és az USA-nak is. Hosszan lehetne ezeket elemezni (szoktuk is), de most nézzük csak az elmúlt egy hetét.

Donald Trump ugyanis Európában, a szövetségeseinél járt, és az ámokfutás enyhe kifejezés arra, amit az amerikai elnök csak ezalatt a pár nap alatt művelt. A valóságshow-k színvonalához hasonlító kommunikációs gyakorlatai ismertek, vannak oldalak, amik kifejezetten a hazugságait gyűjtik, és az sem újdonság, hogy az elnök elég gyakran összevissza beszél. Vagy tudatosan, vagy mert így jön. Na, de nézzük, mi is történt abban a pár napban, amíg Európában volt.

Ennek a pontokba szedett hírcsokornak nincs nagy megfejtése, de azért azt megmutatja, mire gondolhatnak azok, akik szerint Trumpból hiányoznak bizonyos vezetői képességek. Azért adódik a kérdés:

  • 999
    Ilyen
  • 188
    Nem ilyen

Rovatok