Index Vakbarát Hírportál

Az apja szerint nem volt veszélyben a fejét a vonatsín fölé lógató fia

2018. július 23., hétfő 18:12

Gyorsan virálissá vált és sokakban felháborodást keltett az a fotó, amelyen egy földön fekvő kisfiú a vasúti sínek fölé lógatja a fejét, miközben az apja és a testvérei mögötte állnak. Most az apa is megszólalt, szerint a gyereke egy pillanatig se volt veszélyben – írja a BBC.

Az eset az angliai Trowbridge városának vasútállomásán történt. Az apa, a 46 éves Ian Stanton szerint a család épp a Bath Karneválra tartott, és a késő vonatukra vártak. A hatéves Devon pedig kíváncsi fiú, ezért gondolt egyet, és a várakozás közepette eszébe jutott, hogy egy sínek közül felszedett kő vagy fadarab milyen jó ereklye lenne az útról.

Mondtam neki, hogy ez nem jó ötlet, és aztán megkért, hogy hadd vessen oda egy gyors pillantást

– mesélte az apa, aki szerint a dolog egy pillanatra se vált veszélyessé, hiszen addig a fél percig, amíg ez az egész tartott, ő végig ott állt a fiú mögött, és ellátott abba az irányba, ahonnan vonat érkezhetett volna, illetve az információs táblát is figyelte, az áthaladó nagy sebességű vonatokat pedig a hangosbemondó is mindig bejelenti.

A fotót készítő – és amúgy a vasúti társaságnak dolgozó – Tim Brown szerint viszont tehervonat bármelyik pillanatban érkezhetett volna, úgyhogy jelentette az esetet a hatóságnak. Az apa azt mondta, a nagy nyilvánosság után önként jelentkezett a brit közlekedési rendőrségnél, hogy elmondhassa a saját verzióját. A rendőrség a BBC-nek azt mondta, még további információra várnak, hogy eldönthessék, indítanak-e nyomozást.

A vasútállomást üzemeltető társaság szóvivője szerint gyakran haladnak át arrafelé a táblán nem szereplő nagy sebességű vonatok, ezért mindenkit megkérnek, hogy mindig hagyják szabadon a biztonsági sávot.

Rovatok