Index Vakbarát Hírportál

Túl keményeket kérdezett Trumptól, kitiltották a sajtótájékoztatóról

2018. július 26., csütörtök 16:01

"Michael Cohen elárulta önt, elnök úr?" – tette fel a kérdést kétszer is Donald Trumpnak a CNN riportere, Kaitlan Collins, aki a Fehér Ház Ovális Irodájából tudósított az amerikai elnök és Jean-Claude Juncker szerdai találkozójáról.

Miután Trump nem válaszolt, a riporter újabb kérdéseket szegezett az elnöknek. Ezúttal már nemcsak Cohenről, aki az ügyvédjén keresztül nyilvánosságra hozta a Playboy-modell elnémításáról szóló tárgyalás hangfelvételét, hanem Vlagyimir Putyinról is, akit nemrég az Egyesült Államokba hívott, de az orosz elnök még nem fogadta el a meghívást.

A 26 éves riporterrel a Fehér Ház új kommunikációs vezetője, a nemrég a Fox Newstól igazolt Bill Shine az irodájában közölte, hogy az éppen bejelentett, Rózsakertben tartandó (egyébként sajtónyilvános) eseményen már nem vehet részt. "Azt mondták, hogy a kérdéseim nem voltak a helyhez méltóak, és hogy kiabáltam" – mondta Collins, aki szerint azért tiltották ki az eseményről, mert a Fehér Háznak nem tetszettek az általa feltett kérdések.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője a közleményében a kérdező hangerejére panaszkodott, valamint arra, hogy hiába kérték arra, hogy távozzon, nem hagyta el a helyiséget. Trump egyébként nem válaszolt, egy "mindannyiuknak nagyon köszönöm"-mel reagált Collins kérdéseire. Sanders hozzátette: a riporterrel azt is közölték, hogy csak őt nem látják szívesen a következő sajtóeseményen, a CNN bármelyik másik munkatársa (például a fotós) részt vehetett volna azon. A Fehér Ház szerint Collins azt válaszolta, hogy nem bánja, különben sem tervezett részt venni rajta.

Az ügy pikantériája, hogy még Shine korábbi munkaadója, a Fox Newst vezető Jay Wallace is Trump új embere ellen fordult, közleményében kiállva a riválisnak számító CNN újságírója és a szabad sajtó mellett. (via CNN, BBCDaily Mail)

Rovatok