Index Vakbarát Hírportál

Gyerekre támadt egy cápa egy kínai plázában

2018. július 27., péntek 14:51

Cápa támadt egy hatéves kislányra a délnyugat-kínai Guiyang egyik meg nem nevezett bevásárlóközpontjában, írja a South China Morning Post angol nyelvű kiadása.

A gyerek kedden a nagyanyjával és a nagynénjével kereste fel a pláza nyitott tetejű akváriumát, amelyben a cápák mellett tengeri teknősök, sügerek és egyéb halak is úszkálnak. A kislányra támadó cápa felugorva harapott rá a gyerek kezére.

A kislány jobb keze kilenc helyen tört el, sebei mélyek, hosszuk akár az öt centimétert is elérheti. Orvosa szerint a gyermeknek akár műtétre is szüksége lehet, ha nem megfelelően gyógyulnak a sérülései.

A kislány anyja szerint a gyermeke nem nyúlt a medencébe, csupán nekitámaszkodott az akvárium falának, amikor a cápa rátámadt. A bevásárlóközpont egyik értékesítési vezetője azonban ennek épp az ellenkezőjét állítja, és a biztonsági kamera felvételeire hivatkozik, azon azonban nem látszik egyértelműen, hogy hol van a lány keze.

A sales manager emlékeztetett: az akvárium közelében táblákon figyelmeztetik a szülőket, hogy  fokozott óvatossággal figyeljenek a gyermekeikre, illetve két felügyelő is ott áll, hogy figyelmeztesse azokat, akik túl közel merészkednek. Azt is hozzátette, hogy szerinte egy cápa normális esetben nem ugrik csak úgy ki a medencéből, és támad rá valakire.

A bevásárlóközpont vezetése már felvette a kapcsolatot a kislány szüleivel.

Rovatok