Index Vakbarát Hírportál

Már legalább nyolc áldozata van a kaliforniai erdőtüzeknek

2018. július 30., hétfő 23:34

Hétfőre már legalább nyolcra nőtt a kaliforniai tűzvészek halálos áldozatainak száma: négy tűzoltó vesztette életét, valamint négy olyan helyi lakos, aki a hatósági figyelmeztetések ellenére sem volt hajlandó elhagyni otthonát. Mellettük hét embert eltűntnek nyilvánítottak.

Eddig összesen 38 ezer embernek kellett otthonát elhagyva menekülni az erdőtüzek elől. A hétfői nap folyamán a tűzvész által erősen érintett Lake megye tisztségviselői közölték: hozzávetőleg 14 ezer ember evakuálását rendelték el, míg a szomszédos Mendocino megybéből további ezerét.

Úgy tudni, a tüzek már közre fogtak több települést is a Clear Lake tó partján. Corey Paulich, a Lake megyei seriff helyettese szerint két bozóttűz fenyegeti Lakeport, Upper Lake és Nice településeket, de egyelőre még nem érték el a sűrűn lakott területeket, írja az MTI, amely szerint nagyjából 12 ezer tűzoltó dolgozik a lángok eloltásán. 

A rendkívüli meleg és a száraz időjárás közepette hétfőn kezdődött tűzvészek eddig közel ezer otthont perzseltek fel, és 22 600 hektárnyi területen pusztítanak.

Rovatok