Index Vakbarát Hírportál

Az ügyeletes hazaküldte, hogy csak idegbecsípődés, a rendelő előtt állt meg a szíve

2018. július 31., kedd 21:21

Már a rendőrség is nyomoz egy 74 éves férfi halála miatt, aki hiába ment el mellkasi fájdalmakkal az orvosi ügyeletre, onnan érdemi vizsgálat nélkül hazaküldték, mondván, csak idegbecsípődés, nyugodjon meg.

Az RTL Klub Híradójában az idős férfi fia osztotta meg a nézőkkel apja halálának körülményeit.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Az ügyeletes hazaküldte, hogy csak idegbecsípődés, a rendelő előtt állt meg a szíve

A rendőrség is nyomoz az esztergomi férfi halála miatt.

723 · Jul 31, 2018 09:21pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A férfi, aki előzetesen jó egészségben volt, erős mellkasi fájdalmakkal ment el az esztergomi ügyeletre, mert infarktusra vagy tüdőembóliára gyanakodott. Az ügyeletes doktornő azonban csak a vérnyomását mérte meg, és egy (közelebbről meg nem határozott) injekciót adott neki, és azt mondta, nyugodjon meg, csak idegbecsípődése van, menjen haza, másnap pedig menjen el a háziorvosához.

Oda azonban már nem jutott el: az orvosi rendelő előtt rosszul lett, életét a gyors orvosi beavatkozás sem tudta megmenteni. A boncolás szerint halálát szívproblémák okozták.

Az áldozat fia ügyvédhez fordult és feljelentést vett. Az esztergomi jegyző a Megyei Kormányhivatalhoz fordult, akik eljárást indítottak, de az esztergomi kórház épületében működő orvosi ügyelet is belső vizsgálatot indított. A rendőrség szintén nyomoz halált okozó, foglalkozás keretében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt.

Rovatok