Index Vakbarát Hírportál

Állatvédők lopták el babakocsiban a cápát San Antonióban

2018. augusztus 2., csütörtök 20:42

Kiderült, hogy az állatért aggódott, és ezért lopott ki babakocsiba rejtve a hétvégén egy apró cápát a texasi San Antonió-i Akváriumból egy háromfős csoport - írja az MTI.

A szombat délután történt állatvédő akció során egy férfi behajolt a "halsimogató" medencébe és egy zacskóval kiemelt egy Horn-foki cápát, amit babakocsiba tett, majd elhagyta a park területét. Az állatot hétfő este találták meg az egyik tettes, Anthony Shannon otthonában. 

A házban három tengervízzel töltött medencét találtak tucatnyi hallal és öt cápával. A férfi régóta szerelmes a tenger világába és aggódott az akváriumi körülmények miatt azután, hogy egy barátja elmondta, gyakran pusztulnak el ott állatok.

Egy hónappal ezelőtt sókereskedőként jelentkezett az akváriumban, hogy felmérje a körülményeket és vízmintákat vegyen a medencéből. Shannon lebukása annak volt köszönhető, hogy az akvárium egyik munkatársa felismerte a kamu-sókereskedőt. 

Az akvárium szerint az állatokat jól gondozzák és az esetet követően a Horn-foki cápa, amelyet Miss Helennek becéznek már jobban van.

A Horn-foki cápa rendszerint az óceánok mélyén tartózkodik, Mexikó és az Egyesült Államok kaliforniai partjainál fordul elő. Átlagos hossza 1,2 méter. Könnyen felismerhető a fejéről és egyedi mintázatáról.

Rovatok