Index Vakbarát Hírportál

Izrael lebombázott néhány terroristát a Golán fennsíkon

2018. augusztus 2., csütörtök 14:18

Izrael megölte az Iszlám Állam merényletre készülő hét fegyveresét. A szíriai Golán-fennsíkon végrehajtott légicsapást az izraeli légierő szerda éjjel hajtotta végre, kétszáz méterre az izraeli-szíriai határtól, írja az MTI.

Reggel, a terep átfésülésekor találták meg a holttesteket, mellettük a kalasnyikovokat, gránátokat és valószínűleg robbanóöveket a légicsapás helyszínén. Az al-Arabija tévétársaság jelentése szerint ugyanebben az időben Jordánia hadserege is támadást intézett az Iszlám Államnak a jordániai határához közeledő harcosaira.

Az Interfax orosz hírügynökség közlése szerint az orosz katonai rendőrség egységei nyolc ellenőrző pontot létesítettek a Golán-fennsíkon az Izrael és Szíria közötti demarkációs zónában, hogy megakadályozzák az esetleges összetűzéseket. Az izraeli hadsereg szóvivője azt mondta, "úgy véljük, hogy a fegyveresek az Iszlám Államhoz tartoztak, és Aszad elől menekültek. Nem okozott meglepetést az esemény. A hírszerzésünk figyeli ezt a területet, és készen áll. Nem ismerjük egyértelműen szándékaikat, de a határkerítés felé törekedtek. Az incidens során nem kerültek veszélybe izraeli települések vagy katonai erőink" - tette hozzá.

Avigdor Liberman védelmi miniszter az izraeli légvédelem északi támaszpontjára látogatott. "Véleményünk szerint visszatértünk a polgárháború előtti helyzethez, ismét van vitathatatlan felelős és központi hatalom Szíriában" - jelentette ki Liberman.

Rovatok