Index Vakbarát Hírportál

Trump péntek este újra nekiment Lebron Jamesnek

2018. augusztus 4., szombat 08:15

Hétfőn este LeBron James interjút adott a CNN-nek, azok után, hogy az alapítványa, (LeBron James Family Foundation) James szülővárosában épített egy iskolát, veszélyeztetett helyzetben élő gyerekek számára. Ebben beszélt Trumpról is, akit azért bírált, mert szerinte Donald Trump arra használja a sportot, hogy egymás ellen uszítsa, megossza a társadalmat.

Ezzel James arra utalt, hogy Trump hosszú hónapok óta háborút folytat az amerikaifoci liga, az NFL játékosai ellen, akik az előző szezonban úgy tiltakoztak a rendőri túlkapások ellen, hogy letérdeltek a himnusz alatt. Trump időről időre visszatér a témához és szerinte súlyosan kellene büntetni azokat a játékosokat, akik nem tisztelik a himnuszt.

LeBron James azt mondta a CNN-nek, hogy a sport egyik szépsége mindig is az volt, hogy különböző embereket tud közelebb hozni egymáshoz.

Trumphoz kis fáziskéséssel jutott el az interjú, ugyanis több nappal az adásba kerülés után írta meg reakcióját, helyi idő szerint péntek este. Twitter-üzenetban az szerepel, hogy az interjút a televíziózás legbutább embere, Don Lemon készítette, akinek sikerült az a bravúr, hogy Lebron okosnak tűnjön mellette. Az üzenetet azzal zárta, hogy "Én Mike-ot kedvelem", amivel valószínűleg arra utalt, hogy szerinte Michael Jordan minden idők legjobbja és nem LeBron James. 

Trumpnak igazán rossz a viszonya az NBA-játékosokkal és csapatokkal, tavaly például megszakadt egy 57 éves hagyomány és az ország bajnokcsapata a Golden State Warriors nem látogatta meg az elnököt a Fehér Házban és könnyen elképzelhető, hogy míg hivatalban van addig egy kosárcsapatot sem fog vendégül látni. Ebbe a vitába James is beszállt, aki korábban is tiltakozott már Trump ellen.

A CNN műsorvezetőjét, Don Lemont is többször kritizálta Trump Twitteren és általában mindig arra tett megjegyzést, hogy szerinte a műsorvezető milyen buta. 

Rovatok