Index Vakbarát Hírportál

Durva módszerrel gyilkolt az autópályán az orosz GTA-banda

2018. augusztus 9., csütörtök 12:49 | aznap frissítve

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a Moszkva megyei bíróság csütörtökön a GTA-banda négy tagját, amely 2012 és 2014 között 17 embert ölt meg és fosztott ki egy orosz autópályán, írja az MTI. 

A közép-ázsia eredetű bandát az orosz média nevezte el GTA-nak a Grand Theft Auto nevű számítógépes játék után. A csapat az M4-es doni autópályán gyilkolt meg és rabolt ki autósokat. Vastüskéket helyeztek az útra, amelyek kiszúrták a kocsik abroncsát. Amikor az autók vezetői és utasaik kiszálltak, hogy megnézzék a kilyukadt autógumikat, a banda tagjai agyonlőtték őket.

A csoport, amelynek végül 9 tagját sikerült 2014-ben élve elfogni, iszlamista terrorszervezetekkel is kapcsolatban állt. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a bűnözők két év alatt 17 embert öltek meg, további kettőt pedig megsebesítettek.

Ügyük tárgyalását 2017 júliusában kezdte meg a Moszkva megyei bíróság. Tavaly augusztus 1-jén a banda tagjai a bíróságon megpróbálták megszerezni őreik fegyvereit. Az incidensben a biztonsági erők a banda három tagját lelőtték, két bűnözőt pedig súlyosan megsebesítettek és újra elfogtak.

Rovatok