Index Vakbarát Hírportál

Tengerbe esett a nézőtér egy spanyol fesztiválon

2018. augusztus 13., hétfő 06:53 | aznap frissítve

Összeomlott a fából készült nézőtér egy fesztiválon a nyugat-spanyolországi Vigóban vasárnap éjszaka. A galíciai város tengerparti fesztiválján sok száz ember volt a háromszáz négyzetméteres nézőtéren, amikor a stég beomlott és a tengerbe esett – írta szemtanúkra hivatkozva a BBC. A legfrisebb jelentések szerint több mint 300 ember sérült meg.

Preocupado por las noticias que llegan acerca del desplome de una parte de la pasarela de madera del Puerto de Vigo. Confiamos en que no se confirme ningún herido grave. Nos acercamos. #Marisquino18 pic.twitter.com/WLCF3aP3aM

— Diego Gago Bugarín (@DiegoGagoB) 2018. augusztus 12.

A balesetben senki sem vesztette életét, a vízben is átkutatták a romokat, de nem találtak senkit alatta, így egy ember kivételével kisebb sérülésekkel megúszták a résztvevők a balesetet.

A két napig tartó O Marisquino fesztivál hétfőn ér véget az Atlanti-óceán partján. Rels B rapper, akinek előadása közben történt a baleset, támogatásáról biztosította a sérülteket és gyors felépülést kívánt nekik. A fesztivál szervezőinek közleménye szerint mélyen megrázta őket az eset, lezárták a területet, hogy a szakértők megvizsgálhassák a tragédia okait.

Rovatok