Index Vakbarát Hírportál

A markolós vendégmunkás nevetve rombolta le a házakat, mert nem fizették ki Angliában

2018. augusztus 14., kedd 19:15

Nem fizették ki, ezért markolójával ámokfutást rendezett Angliában egy román vendégmunkás. Amikor megtudta, hogy nem adják ki a bérét, Daniel Neagu bepattant az exkavátorba, és a beszámolók szerint nevetve rombolta le a maga által épített házakat.

Azt a nagy sikerrel futó színdarabból is tudhatjuk, hogy nem fenékig tejfel kint sem a  diggerdrájver élete, de amíg a magyar Horváth János a nehézségek ellenére sikeresen beilleszkedett és a munkáját mindenki megbecsüli, román kollégája integrációja kevésbé példaértékűen sikerült.

Abban, hogy valahol féresiklottak a dolgok, Daniel Neagu is eléggé benne volt. A Sun cikke szerint (ezt az erdélyi Főtér szemlézte, mi pedig most őket) a melós Romániában hagyta a cég egyik munkagépét (hogy miért vitte egyáltalán haza, innen nem derül ki), ami miatt aztán nem túl meglepő módon ki is rúgták szegényt.

A román vendégmunkás viszont azt sérelmezte, hogy nem kapta meg a pénzét,

ezért bepattant egy exkavátor vezetőfülkéjébe, és módszeres rombolásba kezdett. Összesen öt házat tett lakhatatlanná a rémült szomszédok szeme láttára – saját bevallása szerint csak azokat, amelyek felépítésén maga is dolgozott.

A szomszédok (Hertfordshire-ben járunk egyébként, Buntingfordban) elmondása szerint a férfi nevetve rombolta le a házakat, közben pedig le is fényképezte munkája eredményét. Az okozott kár eléri a négymillió fontot. A cikk szerint a házak szinte teljesen készen várták, hogy lakóik néhány héten belül beköltözzenek. Most némelyiküket földig kell rombolni, hogy a nulláról építsék újra őket. Az elkövetőt a rendőrök őrizetbe vették.

A The Sun beszámolója szerint a hétvégén történt incidens azért következett be , mert az építkezési cég, amelynél a 30 éves, Daniel Neagu nevű férfi dolgozott, nem fizette őt ki. 

Rovatok