Index Vakbarát Hírportál

Autógyújtogatások, randalírozások Svédországban

2018. augusztus 14., kedd 06:50 | aznap frissítve

Fiatalok felgyújtottak több tucatnyi autót két svéd városban, Göteborgban és Trollhattanban, utóbbiban kővel dobálták a rendőröket - jelentette hétfő este a helyi média az MTI összefoglalója szerint.

Csak Göteborgban 88 gépkocsit tettek tönkre, illetve rongáltak meg - közölte a rendőrség. A várostól 70 kilométerrel északra lévő Trollhattanban hasonló incidensek történtek, ráadásul ott a randalírozó fiatalok kővel dobálták a rendőröket.

A rendőrség egyelőre nem tudta megmondani, hogy összehangolt volt-e a két városi akció. Szemtanúk elmondták, hogy a tetteseken sötét, csuklyás ruha volt. 

Arról nem érkezett jelentés, hogy bárki megsérült volna, és egyelőre nem vettek őrizetbe senkit ezekkel az esetekkel kapcsolatban - jelentette az Aftonbladet című lap.

Nem tudni, itt mi történt pontosan, mindenesetre a svédeknél régóta feszültséget okoznak a jobbára bevándorló hátterű bandák, erre a feszültségre az orosz propaganda és a svédek PC-kultúrája is rátesz egy lapáttal. Minderről itt írtunk bővebben.

Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Rovatok