Index Vakbarát Hírportál

Kilencszer elítélt menedékkérő követhetett el szexuális erőszakot Németországban

2018. augusztus 14., kedd 11:57

Újabb politikai vitát okozott Németországban az, hogy ismét egy olyan elutasított menedékkérő követhetett el súlyos bűncselekményt, akit már régen el kellett volna távolítani az országból, írja a Bild cikke alapján az MTI.

A feltételezett elkövető egy 30 éves afgán férfi, az áldozat pedig egy 14 éves német lány. A gyanúsított beszélgetést kezdeményezett az áldozattal a hamburgi főpályaudvaron kora délelőtt, majd követni kezdte és az akkor még kihalt belvárosban berángatta egy kapualjba, ahol ellenkezését legyűrve szexuális cselekményeket hajtott végre a sérelmére.

Mansor S. néven azonosított gyanúsított 2011-ben érkezett Németországba, menedékjogi kérelmét még abban az évben elutasították és jogerősen az ország elhagyására kötelezték, mégsem távozott, és különböző bűncselekményekért, például lopásért és testi sértésért már kilencszer elítélték, de nem világos, hogy miért nem toloncolták vissza hazájába.

Patrick Sensburg, a CDU egyik vezető belügyi és igazságügyi szakpolitikusa kiemelte, hogy a bűnelkövetővé váló elutasított menedékkérőkkel szemben az igazságszolgáltatásnak keményebben kell fellépnie. Szerinte elfogadhatatlan, hogy az ilyen embereket feltételesen szabadlábra helyezik.

Constantin von Notz, a Zöldek Bundestag-frakciójának egyik vezető politikusa visszafogottságot és tárgyilagosságot sürgetett. Közölte, a hatóságoknak alaposan fel kell tárniuk az ügyet, de az ilyen különleges, egyedi eseteket nem szabad felhasználni a védelmet kereső emberek és a külföldiek elleni hangulatkeltésre.

Rovatok