Index Vakbarát Hírportál

Őrizetbe vették az egyik svédországi gyújtogatót a török határon

2018. augusztus 15., szerda 14:30 | aznap frissítve

Török határrendészek őrizetbe vettek útlevél-ellenőrzés közben egy 19 éves férfit, akit a svéd hatóságok a hétfő esti gyújtogatásokkal gyanúsítanak - közölte az MTI. Kiderítették, hogy a gyújtogatások után a férfi Törökországba utazott, ezért értesítették a török határrendészetet, ami fel is tartóztatta őt határátlépés közben. A gyanúsítottat még szerdán visszaszállítják Svédországba, és a rendőrség eljár vele szemben.

Keddre virradóra legalább száz autó égett le vagy rongálódott meg svédországi településeken, nagy részüket - 80 autót - Göteborgban és Trollhattanban gyújtottak fel. A gyújtogatások rövid idő leforgása alatt történtek, nem zárható ki a kapcsolat köztük.

A rendőrség feltételezi, hogy a tettesek közösségi portálokon szerveződtek. Szemtanúk szerint sötét, csuklyás ruha volt rajtuk, benzines kannák voltak náluk és baseballütők is, amikkel szétverték a gépkocsik ablakait. Trollhattanban kövekkel dobálták meg a rendőröket, akik segítséget nyújtottak a kárfelszámolóknak.

A svéd rendőrség kedden a rongálásokkal összefüggésben őrizetbe vett egy 16 és egy 21 éves fiatalt, de szerdára virradóra négy újabb gyújtogatás történt az országban.

Rovatok