Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a férfit, aki miatt 9 repülő hajtott végre kényszerleszállást

2018. augusztus 17., péntek 18:30

Péntekre virradóra letartóztatta a chilei rendőrség azt a férfit, akinek a bombafenyegetései miatt kilenc kereskedelmi repülőgép hajtott végre kényszerleszállást Chilében, Peruban és Argentínában.

A huszonkilenc éves gyanúsítottat Antofagasta városában fogták el az éjszaka folyamán, írja az MTI. Diego Rojas rendőrségi szóvivő pénteken a helyi rádióban azt mondta, hogy a hatóságoknak sikerült bemérni a különböző járatokat bombákkal fenyegető telefonhívásokat.

A gépeket a kényszerleszállás után átvizsgálták, de egyik fedélzetén se találtak robbanóanyagot, és senkinek nem esett baja.

A férfit, akinek a nevét a rendőrség nem hozta nyilvánosságra, a santiagoi bíróság péntek délutánra idézte be tárgyalásra, az ellene felhozott vád pedig az, hogy a bombafenyegetésekkel veszélyeztette a nemzetbiztonságot.

A fenyegetések következtében utasok százai voltak kénytelenek a csomagjaikkal várakozni a repülőtereken. A fenyegető telefonhívásokat a legnagyobb dél-amerikai légitársaság, a chilei LATAM irodáiba futottak be, de a Sky Airlines chilei fapados cég gépeit is érintették.

Rovatok