Index Vakbarát Hírportál

Lezuhant egy tűzoltó-helikopter Ausztráliában

2018. augusztus 17., péntek 10:18 | aznap frissítve

Fának csapódva lezuhant egy tűzoltó-helikopter az ausztráliai bozóttüzek helyszínén, Sydney-től mintegy 250 kilométerre, írja a Guardian. A pilóta meghalt, rajta kívül más nem tartózkodott a fedélzeten.

A baleset helyi idő szerint délután kettő körül történt Új-Dél-Wales állam partjainál, Ulladulla város közelében. A pilóta holttestére a rendőrök találtak rá az 1994-es Kawasaki BK117 típusú helikopter roncsai között.

Woodburn: A firefighting helicopter has crashed killing the pilot who was the only person aboard. The chopper crashed near Ulladulla after 2pm. Calls to emergency services indicated the chopper crashed into a tree. Police arrived to find the male pilot dead among the wreckage. pic.twitter.com/5H7MdRQjfl

— 7 News Sydney (@7NewsSydney) 2018. augusztus 17.

A baleset részletei egyelőre nem ismertek, de már nyomoznak az ügyben. Az Ulladulla Times szerint a baleset után a környéken dolgozó valamennyi tűzoltásban résztvevő légi járművet a földre rendelték.

Új-Dél-Wales egészét aszálysújtott területté nyilvánította a helyi kormányzat. az államban több tucat helyen lángol a bozótos, írja az MTI. Woodburn közelében, ahol a baleset történt, 1700 hektáron tombolnak a lángok.

Ne maradjon le semmiről!

Ne maradjon le a rendőrségi hírekről sem

Rovatok