Index Vakbarát Hírportál

A szerb rendőrök bezárták a gyerekeknek szervezett szélsőséges kiképzőtábort

2018. augusztus 20., hétfő 12:07

A tábort szerb és orosz veteránok szervezték, lányok és fiúk is lövöldözhettek, esténként pedig a hagyományos szerb-orosz barátságról hallhattak.

Szerbiában minden oldalról éles felháborodás kísérte egy szerb és orosz veteránok által működtetett ifjúsági tábor ügyét. Az ország nyugati felén, a Zlatibor-hegyen  rendezett táborban az erőnléti edzések mellett részt vevő fiúk és lányok számára a lőfegyverek használata és a kézitusa is a program része volt, esténként pedig a fiatalok az orosz és a szerb nép barátságáról hallhattak történeteket.

Ami ebből a filmből látszik,

az alapján a tábor laikus szemmel nem tűnt a legjobb szórakozásnak, de természetesen ízlések és pofonok kérdésében nehéz vitatkozni.

ideje hazamenni

Mindenesetre a szerb rendőrség múlt csütörtökön este 10 órakor megszállta a tábort, feloszlatta azt és a gyerekeket hazaküldte.

Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter a gyerekek védelmére hivatkozott.

Zeljko Vukelic táborvezető azonban sérelmezte, hogy a rendőröknek nem volt írásbeli utasítása, ők csak hasznos dolgokra tanították a gyerekeket és nem éles lőszert használtak. A hazafias szervezetek is azonnal kritizálni kezdték a minisztert, mert szerintük Szerbiát nem a saját gyerekeitől, hanem a menekültektől kellene megvédeni.

Rovatok