Index Vakbarát Hírportál

Tizenhárom gyilkossággal vádolják a Golden State-i sorozatgyilkost

2018. augusztus 24., péntek 12:10

Újra bíróság elé állt a 72 éves Joseph DeAngelo, akit még áprilisban tartóztattak le, mert azt gyanították, hogy ő a modern Amerika történetének egyik legkegyetlenebb, még élő sorozatgyilkosa, a Golden State Killer. Akkor négy gyilkossággal vádolták meg, mostanra tizenhárom gyilkosság és ugyanennyi betörés a vád ellene – írja a Sky News.

DeAngelo csütörtökön Sacramentóban állt bíróság elé, hogy meghallgassa az új vádakat, a helyi média beszámolói szerint pedig az áldozatok családtagjai közül sokan könnyek között figyelték a történéseket.

Nagyon nehéz volt, ez a pár szó közel sem elég arra, hogy összefoglalja a kegyetlen bűntetteket, és hogy mekkora szörnyűségeket élt át mindenki. Feketén fehéren, kilistázva hallani nem volt könnyű, sőt, sokkal nehezebb volt, mint gondoltam.

– mondta egy nő, akinek anyját 43 éves korában ölte meg a férfi még 1980-ban. Rajta kívül emberek tucatjaival végzett a sorozatgyilkos, közülük sokakat pedig meg is kínzott, mielőtt megölte volna őket.

Ha az áldozat férje is ott volt a házban, akkor időnként egy szadista játékot játszott a párral: a férfit megkötözte, tányérokat tett a hátára, és miközben a nőt erőszakolta, azzal fenyegetőzött, hogy mindkettejüket megöli, ha a tányérok a földre esnek.

DeAngelo egyelőre nem reagált a vádakra, jelenleg még ügyvédje sincsen, és egyelőre nem tudni, hogy kap-e majd egyet, vagy neki kell majd találnia. Legközelebb december 6-án megy majd bíróságra, de nincs kizárva, hogy az ügy annyira elhúzódik, hogy csak évek múlva születik majd ítélet.

Az ügyről a férfi elfogásakor bővebben írtunk, ezt a cikkünket itt olvashatják el.

Rovatok