Index Vakbarát Hírportál

Sok utas lett rosszul az Emirates Airline New York-i járatán

2018. szeptember 5., szerda 16:13

Frissítés 20:30-kor: Az Emirates közleményt adott ki. Azt írják:

"Mostanra az összes utas elhagyta az Emirates EK203-as járatának fedélzetét. A kiszállást megelőzően az egészségügyi szervek minden utast megvizsgáltak, és 3 utast, valamint a személyzet 7 tagját kórházba szállították orvosi ellátás, és további megfigyelés céljából.

Kilenc utas a repülőgép mellett további orvosi ellenőrzése esett át, ők később elhagyhatták a repülőteret, csakúgy, mint a járat többi utasa. Az Emirates járat személyzete, valamint a földi kiszolgálásban résztvevő kollégáink szorosan együttműködtek a hatóságokkal a fedélzeti orvosi vizsgálatok során és ezek végeztével a repülőgépet újból átvehette légitársaságunk.

A beérkező járat késése miatt a New Yorkból Dubaj felé visszainduló, EK204 es járat előreláthatólag 3 órás késéssel szállhat fel. A Dubajban átszálló utasainknak, amennyiben a késés érinti csatlakozó járatukat, az Emirates helyi személyzete nyújt majd segítséget, hogy újrafoglalhassák repülőjegyeiket. Elnézést kérünk utasainktól az okozott kellemetlenségekért. Utasaink és személyzetünk biztonsága mindig, minden körülmények között elsődleges prioritásunk."

Korábban írtuk:

Karanténba került az Emirates Dubaiból New Yorkba tartó gépe a New York-i John F. Kennedy repülőtéren, miután az utasok közül legalább 100-an megbetegedtek az 500 utasból, írja a az nbcnewyork.com repülőtéri információk alapján. Más amerikai portálok több tucatról írnak, a légitársaság pedig csak annyit, hogy legalább tíz.

 Jelenleg speciális orvosi egységek és rendőrök vizsgálják a helyzetet, a repülő mellett tucatnyi mentő-, és rendőrautó áll.

A gép helyi idő szerint szerda reggel 9 körül landolt a reptéren, ahol az orvosi egységek és a rendőrség már várta a gépet. A polgármesteri hivatal megerősítette a karantén tényét. 

Egy utas képeket posztol a repülőről, azt írja, azt mondták nekik, több utas rosszul lett a gépen, és várniuk kell, de ő maga a környezetében nem látott beteg embereket. De hozzátette, a gép kétszintes. Legutóbbi képén az látszik, hogy a személyzet elhagyta a gépet:

Cabin crew deplaning. pic.twitter.com/rZWYSk448Y

— Larry Coben (@LarryCoben) 2018. szeptember 5.

Közben az utasokat megkérték, töltsék ki a járványügyi hivatal űrlapját. Egy utas arról nyilatkozott, hogy ő már az indulásnál kért maszkot a személyzettől, mert láthatóan többen köhögtek, betegek voltak, de azt mondták, nincs ilyen a gépen. 

Egyelőre a személyzet hét tagját és öt utast vittek kórházba. A New York-i polgármesteri hivatal azt közölte, hogy a repülő Mekkában is leszállt, ahol influenzajárvány van kitörőben, lehet, hogy köze van a megbetegedésekhez.

Frissítés: a gépet időközben elkezdték elhagyni az utasok, a lépcsőnél Laryy Coben posztja alapján lázmérést végeznek mindenkin:

Deplaning and having temperature taken pic.twitter.com/MVxWqJPLTe

— Larry Coben (@LarryCoben) 2018. szeptember 5.

Rovatok