Index Vakbarát Hírportál

Musk megint lepedofilozta a thaiföldi focicsapatot mentő búvárt

2018. szeptember 6., csütörtök 09:09 | négy éve frissítve

Azok után, hogy Elon Musk egyszer már bocsánatot kért azért, mert lepedofilozta a thaiföldi gyerekfocicsapat mentésében részt vevő Vernon Unsworthot, most ismét pedofilnak nevezte, írja a Sky. 

Musk azért szólalt meg ismét az ügyben, mert a BuzzFeed megkereste azzal kapcsolatban, hogy Unsworth beperelte a korábbi állítások miatt. Erre a milliárdos azt mondta, Unsworth gyerekerőszakoló, aki azért költözött Thaiföldre, hogy találjon magának egy fiatalkorú párt. 

Az ügy előzménye, hogy Musk korábban felajánlotta a segítségét a gyerekek megmentésében: mérnökeivel hipergyorsan készíttetett egy mentőkapszulát, amivel a gyermekeket ki lehetett volna hozni a barlangból. A mentést végző helyi csapat vezetője, Narongszak Oszotthakorn viszont udvariasan visszautasította Musk felajánlását, azzal, hogy a kapszula nem alkalmas arra, hogy bevessék.

Musk már erre felkapta a vizet, és megkérdőjelezte kompetenciáját. Erre jött a kevésbé udvarias Vernon Unsworth, aki szerint Musk bejelentése csak PR-trükk, a kapszula használhatatlan lett volna, és Musk jobban tenné, ha feldugná magának oda, ahol fáj.

A milliárdos válaszként lepedofilozta az évek óta Thaiföldön élő férfit. 

Rovatok