Index Vakbarát Hírportál

Tömegesen lettek influenzások egy repülő utasai

2018. szeptember 6., csütörtök 17:14

Influenzát állapítottak meg csütörtökön az Emirates légitársaság előző nap New Yorkba érkezett dubaji járata tíz utasánál a kórházban - mondta a New York-i polgármesteri hivatal szóvivője, hozzátéve, hogy néhány tesztet meg fognak ismételni.

Ahogy korábban megírtuk, karanténba került az Emirates Dubaiból New Yorkba tartó gépe a New York-i John F. Kennedy repülőtéren, miután az 520 utas közül sokan megbetegedtek, írta az nbcnewyork.com repülőtéri információk alapján. Először 100 beteg utasról volt szó, majd más amerikai portálok több tucatról írtak, a légitársaság viszont most tíz influenzás utast említ.

Mind a tíz ember kórházban marad a végleges eredményekig - erősítette meg Eric Phillips szóvivő, mivel néhány teszteredmény nem volt egyértelmű esetleges más vírusokkal kapcsolatban, írja csütörtökön az MTI.

A kétszintes repülőgépen 520-an voltak, akik közül néhányan köhögésre, torokfájásra és lázra panaszkodtak.

A New York-i polgármesteri hivatal szerint a repülő Mekkában is leszállt, ahol influenzajárvány van kitörőben, és lehet, hogy ez okozta a megbetegedéseket. A New York-i terrorelhárítás szerint is "orvosi esetekről" van szó.

Rovatok