Index Vakbarát Hírportál

Három minisztert kirúgtak egy buszbaleset miatt

2018. szeptember 10., hétfő 18:04

Bojko Boriszov bolgár kormányfő a hétfői kabinetülést követően megerősítette, hogy felmentik a kormány három miniszterét az augusztus végi súlyos buszbaleset miatt, amelyben 17-en meghaltak, és 21-en megsérültek, írja az MTI.

"Nem mondhatom, hogy őket személyes felelősség terheli a szerencsétlenségért, de nem tehetünk úgy, mintha mi sem történt volna. Éppen ezért vállalták (a miniszterek) a politikai felelősséget, lemondásukat benyújtva" - mondta Boriszov hétfőn.

A bolgár hírügynökség jelentése szerint a szófiai parlament csütörtökön fogja tárgyalni a miniszterek felmentésére vonatkozó javaslatot.

Boriszov még augusztus 31-én kezdeményezte Valentin Radev belügyminiszter, Nikolaj Nankov regionális fejlesztési és közmunkaügyi miniszter, valamint Ivajlo Moszkovszki közlekedési, távközlési és információtechnológiai tárcavezető felmentését.

A nyugdíjas zarándokokat szállító autóbusz augusztus 25-én a nyugat-bulgáriai Szvoge település közelében, egy kanyargós, hegyvidéki autópályaszakaszon, rossz látási viszonyok között egy éles kanyarban haladva felborult, húszméteres szakadékba zuhant, és lángra kapott. Mielőtt a szakadékba zuhant, három gépkocsival ütközött össze.

A miniszterek már a baleset másnapján, augusztus 26-án bejelentették, hogy készek felelősséget vállalni a szerencsétlenségért.

Rovatok