Index Vakbarát Hírportál

Halálos fenyegetést kapott a Salvinit vizsgáló ügyész

2018. szeptember 12., szerda 21:03

Halálosan megfenyegették a Matteo Salvini olasz belügyminiszter ellen vizsgálatot indító ügyészt. Agrigento város főügyészének, Luigi Patronaggiónak egy töltényt tartalmazó borítékot küldtek egy fenyegető üzenet kíséretében, írja a Guardian.

A borítékon szélsőjobboldali mozgalmakhoz közel álló militáns csoportok által használt szimbólum is volt. Patronaggiót korábban már a közösségi médiában támadták szélsőségesek és Salvini támogatói, amiért elindította a vizsgálatot.

Salvini ellen azért indítottak eljárást, mert megtagadta a Diciotti hajó kikötését a fedélzetén 177 illegális migránssal. Hat nap után szállhattak ki a szicíliai Cataniánál, miután a katolikus egyház, Írország és Albánia beleegyezett, hogy fogadja őket.

A Salvini elleni vádak a parlamenti képviselők elé kerülnek majd, ők döntik majd el, hogy bírósági eljárás indulhat-e ellene, vagy pedig véget kell vetni az eljárásnak.

Az olasz Ligát vezető Salvini azt mondta a vizsgálatról, hogy nem fog meghátrálni. „Kész vagyok büszkén vállalni, hogy letartóztassanak, mert azért küzdök, hogy megvédjem az olasz határt."

Rovatok