Index Vakbarát Hírportál

Izraeli rakétákat lőtt le a szíriai légvédelem

2018. szeptember 15., szombat 23:55

Több izraeli rakéták lőtt le a szíriai légvédelem az ország fővárosa, Damaszkusz repülőterének közelében. A támadásról szóló jelentések idézték a hadsereg egyik tisztviselőjét, aki elmondta, hogy bevetették a légvédelmi erőket, hogy visszaverjék a damaszkuszi nemzetközi repülőtér elleni izraeli rakétacsapásokat.

A hírügynökségek szombat este megerősítették, hogy a fővárosban robbanásokat lehetett hallani. Károkról és áldozatokról még nem érkeztek jelentések. A szíriai konfliktust nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) is hírt adott az izraeli támadásról. Rami Abdel Rahman OSDH-igazgató szerint a rakéták a hadsereg egyik, a repülőtér közelében fekvő fegyverraktárát vették célba. Ide nemrég új fegyverek érkeztek az országban állomásozó irániaknak, vagy a Teherán által támogatott Hezbollah libanoni síita szervezet fegyvereseinek.

Az izraeli hadsereg nem kommentálta a hírt, ahogyan a múltban is ritkán reagáltak a szíriai bevetéseiről szóló sajtóhírekre. Azt tudni, hogy Izraelt aggasztja Irán és a Hezbollah katonai műveleteinek kiterjedése, amikkel Bassár el-Aszad szíriai államfő rendszerét támogatják.

(MTI)

Rovatok