Index Vakbarát Hírportál

Marine Le Pen szerint Magyarországon már megvalósult a programja

2018. szeptember 16., vasárnap 22:11

Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Tömörülés (korábbi Nemzeti Front) elnöke vasárnap elítélte az Európai Unió „őrült bevándorláspárti politikáját", amelynek szerinte Emmanuel Macron államfő aláveti magát, és üdvözölte, hogy pártja elképzelései szerinte már hatalomra jutottak Magyarországon, Lengyelországon, Ausztriában és Olaszországban, írja az MTI.

A dél-franciaországi Fréjusban pártja mintegy nyolcszáz aktivistája előtt tartott közel egyórás politikai szezonnyitó beszédében Marine Le Pen – a tavalyi elnökválasztás tematikájával szakítva – visszatért az apja által több mint negyven éve alapított radikális mozgalom hagyományos témáihoz, a bevándorlás és a közbiztonság kérdésköréhez, és azokat jelölte meg a jövő évi európai parlamenti választás előtt a Nemzeti Tömörülés legfőbb kampánytémáinak.

Marine Le Pen úgy vélte, hogy a francia kormány „aláveti magát Brüsszel őrült bevándorláspárti politikájának". Szerinte túl sokat költ az országa menekültekre, miközben a hajléktalanokra meg nem jut pénz. „Ebből a (...) Franciaországból mi nem kérünk" - jelentette ki a radikális jobboldali politikus, és ekkor hozta fel példának Magyarországot, Lengyelországot, Ausztriát és Olaszországot, ahol a Nemzeti Tömörülés elképzelései szerinte már hatalomra jutottak. A nagygyűlésen Marine Le Pen pártjának szövetségesei, az Osztrák Szabadságpárt és az olasz Liga képviselői is jelen voltak.

Rovatok