Index Vakbarát Hírportál

Lecsaptak az egyik legnagyobb moszkvai bűnszövetkezetre

2018. szeptember 19., szerda 13:26

Felszámolták az egyik legnagyobb, több százmillió rubeles havi forgalmat lebonyolító bűnszövetkezetet Moszkvában, a hatósági razziákban száznál több embert vettek őrizetbe – írja az MTI.

Julija Ivanova, a szövetségi Nyomozó Bizottság (SZK) szóvivője elmondta, hogy több szövetségi és fővárosi hatóság közreműködésével sikerült lecsapniuk a bűnszövetkezetre, ami illegális szerencsejátékokat szervezett Moszkva területén.

Az elkövetők 2016 májusa óta, a Panoráma nevű, törvényesen működő fogadóiroda álcája alatt tevékenykedtek játékautomatákkal a szerencsejátékra kijelölt övezeteken kívül, a bűnhálózat összesen 15 játékbarlangot és kaszinót tartott fenn. Havi forgalmuk több százmillió rubeles volt, a vezetőik pedig ki is használták a hatalmas bevételt, luxuskörülmények között éltek.

A bűnszövetkezetben állítólag elég komolyan vették a hierarchiát: a szervezet legalján lévők nem ismerték a főnökeiket, csak telefonos üzenőszolgáltatások segítségével tartották velük a kapcsolatot. Mindenki csak a saját, pontosan meghatározott feladatával foglalkozott, még a vezetők is csak a közvetlen környezetükben lévő bizalmi embereket ismerték.

Rovatok