Index Vakbarát Hírportál

Le Pen felháborodott, hogy pszichiátriai vizsgálatra köteleznék

2018. szeptember 20., csütörtök 15:48

Marine Le Pen, a francia radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés elnöke felháborodott, amiért az  Iszlám Állam kivégzéseiről készült fotók közzététele miatt folyó eljárásban az ügyészség elrendelte a pszichiátriai vizsgálatát, írja az MTI. 

"Ez egyszerűen elképesztő. Ez a rezsim tényleg kezd félelmet kelteni. Azt hittem, már mindenből megkaptam a magamét: hát nem! Amiért elítéltem az Iszlám Állam szörnyűségeit Twitter-üzenetekben, az igazságszolgáltatás pszichiátriai vizsgálatnak vet alá. Még meddig mennek el?"- írta Le Pen twitteren. 

A vizsgálatot az a vizsgálóbíró rendelte el, aki márciusban megindította az eljárást Marine Le Pen ellen, amiért a képviselő három fotót tett közzé korábban. Az egyiken James Foley amerikai újságíró lefejezett holtteste volt látható, ez utóbbit később törölte, miután az újságíró családja felháborodott. 

A politikus "Ez az Iszlám Állam!" üzenettel az után rakta fel képeket, hogy a BFM francia hírtelevízió egyik kommentátora, Jean-Jacques Bourdin párhuzamba állította a dzsihadista csoportot és Marine Le Pen pártját.

Az ügyben eljáró Párizs közeli Nanterre-i ügyészség szerint a törvények alapján kötelező orvosi vizsgálat elrendelése abban a bűncselekményben, amellyel Marine Le Pen gyanúsítják.  A pártelnök a nemzetgyűlésben jelezte, hogy nem hajlandó magát alávetni a vizsgálatnak. "Megnézem, hogy a vizsgálóbíró, hogyan képzeli el a rákényszerítésemet?" - mondta Le Pen a francia sajtónak. 

Rovatok