Index Vakbarát Hírportál

Trump elutasította a globális kormányzást

2018. szeptember 25., kedd 17:51

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat.

Donald Trump kijelentette, hogy tiszteletben tartja minden nemzet jogát arra, hogy a saját szokásait, hitét és hagyományait kövesse. Az Egyesült Államok soha sem fogja megmondani más országoknak, hogy miként éljenek, dolgozzanak, és miben higgyenek. Cserében elvárja, hogy más nemzetek tartsák tiszteletben az Egyesült Államok szuverenitását - mondta.

Trump egyebek között arról is beszélt, hogy a kormányzása kezdete óta az Egyesült Államok soha nem látott haladást ért el, erősebb, gazdagabb és biztonságosabb lett.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek megköszönte a bátorságát a párbeszédért az Egyesült Államokkal, de figyelmeztetett, hogy még sok a tennivaló, és az amerikai szankciók érvényben maradnak az atomfegyver-mentesítés befejezéséig.

Az amerikai elnök sürgette a világot, hogy szigetelje el Iránt, az ENSZ segítségét kérte a demokrácia helyreállításához Venezuelában, a kőolajexportáló országokat pedig felszólította, hogy ne emeljék az árakat.

Rovatok