Index Vakbarát Hírportál

Kuciak-gyilkosság: újabb razzia van Komáromban

2018. szeptember 28., péntek 14:53 | aznap frissítve

A csütörtökön Gútán letartóztatott nyolc ember közül ötöt elengedtek, három ellen vádat emelnek a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban, írja az Új Szó.

Sz. Tamás, Miroslav M. és Z. A. ellen orgyilkosság és más bűncselekmények miatt indul eljárás, közölte a főügyészség szóvivője.

A rendőrség a hivatalos Facebook-oldalára azt posztolta, hogy biztosak a három ember bűnösségében és mindent megtettek, hogy megkapják jogos büntetésüket.

Sz. Tamásról a szlovák sajtó csütörtökön azt írta, hogy korábban komáromi nyomozó volt. A Paraméter szerint a rendőrség után őrző-védőként dolgozott hajókon. Később pedig egy bioboltot működtetett Gútán.

Eközben a Bumm.sk értesülései szerint újabb razzia indult Komáromban, aminek feltehetően köze lehet a Kuciak-nyomozáshoz. Egy 44 éves nő házánál tartanak akciót, aki a lap szerint sok szállal kapcsolódik Marián Kocner vállalkozóhoz. A nő jól beszél olaszul, ezért többször tolmácsolt a férfinak. Kocner jelenleg vizsgálati fogságban van.

 Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságírót és feleségét februárban lőtték agyon a saját házukban, amiből akkora belpolitikai botrány lett, hogy abba belebukott a kormány is. Ezután hét hónapig nem történt semmi, a hatóságok ugyan letartóztattak néhány olasz állampolgárt, azonban később Olaszországnak adták ki őket. Halála előtt Kuciak éppen egy olyan anyagon dolgozott, amely rávilágított az olasz maffia és a szlovák politikai és gazdasági elit közti összefonódásokra.

Rovatok