Index Vakbarát Hírportál

A kivégzésére várt, de előbb ölte meg egy rabtársa az amerikai férfit

2018. október 6., szombat 14:49

Egy elítélt gyilkolt meg egy másik, 2011 óta a halálsoron a kivégzésére váró elítéltet. Jonathan Fajardót a rekreációs udvaron szúrta ismeretlen indítékból nyakon és mellkason egy másik elítélt pénteken a San Franciscóhoz közeli San Quentin Állami Börtönben. A férfi másfél órával később belehalt a sérülésekbe.

A gyanúsított 34 éves, neve Luis Rodriguez. Motivációján kívül az sem ismert, hogyan jutott hozzá a fegyveréhez, amely a börtön közleménye szerint "házi készítésű" volt - írja a Sky News.

Fajardo egy banda tagja volt. 2008-ban két gyilkosságért életfogytiglanra ítélték: előbb rasszista indítékból lőtt le egy 14 éves fekete lányt, majd agyonszúrt egy férfit, akiről a banda tagjai azt gondolták, együttműködhet a rendőrséggel. Hét évvel később azonban halálra ítélték, mert megölte egy rivális banda két tagját.

A Sky News által megkérdezett szakértő azt mondta, bár a halálsorra a legbrutálisabb bűncselekmények elkövetői kerülnek, mégis itt a legalacsonyabb az agresszivitás aránya. Hasonló gyilkosság kaliforniai halálsoron nem is történt több mint húsz éve, 1997 óta.

Rovatok