Index Vakbarát Hírportál

Őrizetbe vettek egy személyt a bolgár újságírónő meggyilkolása miatt

2018. október 9., kedd 13:30

A bolgár rendőrség őrizetbe egy ember Viktorija Marinova meggyilkolásával kapcsolatban, írja az MTI. A bolgár oknyomozó újságíró holttestét négy napja találták meg Rusze egyik parkjában.

A bolgár közszolgálati rádió úgy tudja, hogy az őrizetbe vett férfi román-moldovai kettősállampolgár, azonban a bolgár belügyi tárca regionális igazgatóságának vezetője közölte, hogy jelenleg egy román útlevéllel rendelkező ukrán állampolgárt hallgatnak ki a rendőrök az ügy miatt.

Viktorija Marinova 30 éves oknyomozó riportert megkínozták, megerőszakolták, majd meggyilkolták napokkal ezelőtt Bulgáriában. Az újságírónő legutóbb egy EU-s pénzek elsikkasztásával kapcsolatos ügyön dolgozott, amely Bulgáriában GP-gate néven híresült el. Azt egyelőre nem tudni, hogy halálának van-e köze a munkájához.

Rövid időn belül Marinova a harmadik EU-s országbeli oknyomozó újságíró, akit meggyilkoltak. Mindhármukban az volt a közös, hogy uniós támogatásokkal kapcsolatos visszaélések miatt nyomoztak.

Bulgaria opens corruption probe after journalist Viktoria Marinova's rape and murder https://t.co/ffO2c3Wx64 pic.twitter.com/aMhE1sSO9h

— CBS News (@CBSNews) October 9, 2018

Rovatok