Index Vakbarát Hírportál

Áldozataik testrészeit árulta egy páros Mexikóban

2018. október 9., kedd 06:21

Legalább tíz, de akár húsz fiatal nővel, főként egyedülálló édesanyával végezhetett az a páros, akiket a hétvégén vettek őrizetbe Mexikóban – írta a BBC.

A férfi és a nő akkor bukott le, amikor az áldozatok testrészeit egy babakocsiban szállították át a főváros közelében. A házkutatáskor további feldarabolt holttestekre bukkantak, cementes vödrökben és a hűtőszekrényben. 

A gyanú szerint a testrészeket eladták, de egyelőre nem tudni, ki lehetett a vevő.

A rendőrség intenzíven szeptember végén kezdett nyomozni, amikor egy 28 éves, háromgyermekes nő elvesztéséről tettek bejelentést. Az édesanya a két nagyobbik lányát iskolába vitte el, ezután tűnt nyoma, kéthónapos gyerekével együtt. Az elmúlt hónapokban három fiatal édesanya is eltűnt a fővároshoz közeli Ecatepecben.

A házkutatás után a gyanúsított páros férfi tagja elismerte az asszony meggyilkolását és további, csaknem húsz gyilkosságot vallott be. 

A rendőrség szerint a gyilkos és társa ismerte az áldozatokat, akiket olcsó ruhák ígéretével csábítottak be a házba, ahol a Juan Carlosnak nevezett gyanúsított meg is erőszakolta őket, mielőtt végzett velük.

A férfi letartóztatásakor engedélyt kért, hogy letusolhasson és felvehesse öltönyét, mielőtt a sajtó nyilvánossága elé viszik, mert ő „nem egy piszkos bűnöző”.

Szerencsésen élve előkerült viszont a legutóbbi áldozat kéthónapos csecsemője: őt örökbe adták, vélhetően pénzért. Azóta visszakerült a vér szerinti nagymamához.

Mexikóban az év első négy hónapjában 395 ember tűnt el, köztük 207 nő. Többségüknek a drogkartellek háborújától sújtott területeken veszik nyomuk.

Rovatok