Index Vakbarát Hírportál

Megrendezte a saját halálát, igazán megoszthatta volna feleségével is a tervét

2018. október 17., szerda 11:58

Egy 34 éves kínai férfi megrendezte a saját halálát, hogy felesége bezsebelhesse az életbiztosításából járó összeget. Azonban mestertervéről nem értesítette feleségét, aki elkeseredésében két közös gyerekükkel együtt önmagával is végzett. A férfi a tragédiát követően feladta magát a rendőrségen.

A Hünan tartományban élő, komoly banki tartozásokat felhalmozó férfi szeptemberben titokban kötött egy több mint 40 millió forint értékű életbiztosítást, majd pedig bérbe vett egy autót. Ezzel az autóval játszotta el azt, mintha belehajtott volna egy folyóba. A hatóságok így – bár holttestét értelemszerűen nem találták meg – arra a következtetésre jutottak, hogy ő is a víz alatt maradt. Azonban amikor erről értesítették a tervbe be nem avatott feleségét, akkor a nő fogta a gyerekeket (egy 4 éves fiút és egy 3 éves lányt), majd egy tóba ugrott velük. A három holttestet a múlt héten találták meg. A nő a WeChat kínai közösségi oldalon posztolt búcsúüzenetében azt írta, hogy követni akarja a férfit, és egyetlen vágya, hogy mind a négyen együtt legyenek.

A férfi két nappal a tragédiát követően feladta magát, biztosítási csalás és szándékos rongálás miatt emeltek ellene vádat. Kínában óriási együttérzés veszi körül, különösen, amióta felkerült a Weibo közösségi oldalra egy videó, melyben zokogva magyarázza, hogy kislánya epilepsziájának gyógyítása miatt verte magát adósságokba.

(BBC)

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok